Udgivet i Skriv en kommentar

Vidste du, at makkerskrivning er vejen til en mere flydende skriveproces, bedre færdige tekster og ikke mindst et lynhurtigt resultat?

Makkerskrivning i praksis: sådan skrev vi “Jagten på den talende hund”

Vidste du, at makkerskrivning er vejen til en mere flydende skriveproces, bedre færdige tekster og ikke mindst et lynhurtigt resultat?

Ja, jeg vidste det ikke. Men det gør jeg nu! For i sidste uge udkom “Jagten på den talende hund”. Det er min børnebog nr. 47 – men nok den bog, som har været sjovest at skrive. Den er nemlig skrevet sammen med Bo Skjoldborg – hvor vi i løbet af efteråret 2014 arbejdede som et team. Vi skrev på teksten samtidig online via ét Google Doc dokument. Det gav et turboboost til skriveprocessen – og det kan man mærke på bogen.

Vi valgte at udgive bogen selv for at kunne styre hele processen. Vi afholdte vores første møde om bogen den 26. oktober 2014, hvor plottet blot var et oplæg på tre linjer:

To drenge kidnapper kæledyr for at kræve løsepenge, som skal gå til lakridspiber og Marabou. En dag kidnapper de det forkerte dyr. En hund, som kan tale. En hund, som kan  sladre om dem.

Fra dette spinkle oplæg voksede teksten frem – blot fire måneder senere var bogen udgivet.

For at bære bogen frem, tilbyder vi “Jagten på den talende hund” til blot 99 kr. gennem SAXO i hele marts måned, hvilket er mindre end halv pris.

Tak til de dygtige og talentfulde mennesker, som har hjulpet os:
Patrick Steptoe – for en fantastisk forside/omslag.
Ellen Holmboe – for begavet og iderig redigering samt konstruktiv kritik.
Lars Christensen, Dansk Sprogrevision – for knivskarp korrektur.

Undervejs i processen har vi gjort os en masse erfaringer med makkerskrivning/teamskrivning. Vi fandt ud af, at makkerskrivning rummer en mængde fordele, ikke mindst når det gælder optimal idéudvikling, at undgå skriveblokeringer og opnå et hurtigt resultat. Disse erfaringer fortæller os, at makkerskrivning er frem – hvad enten man skriver i sit job i en virksomhed, underviser børn og voksne i dansk og skrivning – eller gerne vil skrive fiktion. Disse erfaringer vil vi gerne give videre, derfor vil jeg over de følgende dage blogge om tilblivelsen af “Jagten på den talende hund”. Det sker blandt andet under følgende overskrifter:

Makkerskrivning i praksis:

1. Det starter med en gåtur – idéudvikling under åben himmel.

2. Parat til start: Kaffe, hindbærsnitter og en konkret idé – der arbejdes ud fra en konkret og fælles plan.

3. Skriv sammen – hver for sig. Sæt hinanden stævne online – men ikke i samme fysiske rum.

4. Når kursoren kilder – presset fra skrivemakkeren og det gode grin.

5 Første gennemskrivning – nu skal der indhentes ekstern feedback.

6 De tre vigtigste faktorer i skriveprocessen: hastighed, hastighed og hastighed.

7. Feedback fra skrivemakkeren i fastlagte rammer: en tryg og søgende skriveproces med plads til improvisation og fælles ejerskab.

8. Makkerskrivning: en kur mod skriveblokering. Ved makkerskrivning undgår man at træde vande.

9. Bo Skjoldborgs råd om makkerskrivning: Få mere flow i makkerskrivning.

Hæng med på blokken for fortsættelsen af: Makkerskrivning i praksis: sådan skrev vi “Jagten på den talende hund”.

Jagtenstor

Leave a Reply