Udgivet i 1 kommentar

Makkerskrivning i praksis: Sådan skrev vi “Jagten på den talende hund” Det starter med en gåtur – idéudvikling under åben himmel.

Makkerskrivning i praksis: Sådan skrev vi “Jagten på den talende hund”

Det starter med en gåtur – idéudvikling under åben himmel.

Bo Skjoldborg og jeg bestemte os i efteråret for at skrive en bog sammen. Bo havde opskriften på, hvordan vi skulle komme i gang. Vi skulle bare gå en tur. Walk’n talk. Ligesom det er blevet moderne at gøre i erhvervslivet. Og hvem vil ikke gerne være moderne? Så søndag den 26. oktober, 2014, gik vi en tur. Turen startede på Christianshavns torv og gik forbi kanalerne – ned langs havnekajen på Islands Brygge. Vi sigtede mod den allersydligste del af Bryggen – nemlig Emmerys, hvor de serverer en forbandet god kop kaffe. Altid godt at have et mål og en belønning i sigte. På gåturen var der frit lejde for de vilde ideer. Den sørgeligste sætning, jeg kender, er: men vi må også være realistiske. Dette lille “men” stopper alle kreative tiltag. Det er naturligvis en forkælet holdning – men da jeg er forfatter og ikke brandmajor, kan jeg tillade mig at tænke sådan. Jeg indså hurtigt, at jeg havde fundet en åndsfælle i Bo Skjoldborg. For på turen fra Christianshavn og til Bryggen, var vi i fuld gang med at fantasere om vores projekt. Vi havde nærmest i ånden allerede skrevet bogen og spolet helt frem til spørgsmål som: hvor kan bogen trykkes billigt, hvad skal bogen koste, hvem skal lave forsiden og hvornår skal den udgives? På hele gåturen holdt vi dialogen åben, snakkede i overordnede træk om genre, målgruppe, den sproglige tone og udvekslede læseoplevelser, som mindede om det, vi gerne ville opnå. Det var positiv visualisering på en gråvejrsdag. Det lyder altsammen meget løst og ukonkret – og det var det også! Men gåturen havde alligevel en klar positiv effekt: vi fik bekræftet hinanden i, at vi allerede var i fuld gang med et projekt, at der var fælles ejerskab af projektet – og at det nok skulle blive til noget. Lige om lidt ville vi have en færdig bog. Det, at den også rent faktisk skulle skrives, var blot en detalje, som var til at overse. Dermed var det en helt anden start på projektet, end når jeg som “enligt skrivende” begynder på en ny historie. For her har jeg udelukkende det første fokus på det hvide lærred, den blinkende kursor, som venter på mig. Teksten som ikke er skrevet, men som føles stor, tung og besværlig at få styr på. Sådan gik vores gåtur. Sådan kom projektet i gang. For enden af Bryggen stod vi pludselig foran Emmerys. Nu var det tid til kaffe. Tid til at blive – ikke realistiske – men konkrete.

Læs mere i næste blogindlæg om makkerskrivning i praksis, som jeg kalder: Kaffe, hindbærsnitter og en konkret idé.

Og husk at “Jagten på den talende hund” koster blot 99 kr. via Saxo i hele marts måned.

Jagtenstor

1 tanke om “Makkerskrivning i praksis: Sådan skrev vi “Jagten på den talende hund” Det starter med en gåtur – idéudvikling under åben himmel.

Leave a Reply