Hviskeleg

kr.200,00

Spændende ny og tankevækkende tegneserie om venskab og børns rettigheder.
9 – 14 år.
Hardcover, 72 sider.

 

Beskrivelse

“Hviskeleg” er en ny dansk graphic novel for børn i alderen 9 – 14 år af forfatter Morten Dürr og illustrator Sofie Louise Dam.

Historien handler om pigen Vera, som leger hviskeleg i skolegården sammen med veninderne. Det er rigtig sjovt – men legen bliver til alvor og et moralsk dilemma, da den stille pige, Anna, vil være med til hviskeleg.

Anna hvisker: “Min mor slår mig.”

Har Vera hørt rigtigt? Er det noget, Anna har fundet på? Hvad skal Vera gøre for at hjælpe Anna?

“Hviskeleg” fortæller om en hemmelighed, som vil ud og siges højt.

Vold mod børn er et stort problem i Danmark.

I 2019 blev der foretaget 6.867 anmeldelser om fysisk vold mod børn i Danmark ifølge Børns vilkår. Dette er en fordobling siden 2014. Det vurderes, at hvert sjette barn udsættes for fysisk vold. Det viser Børns Vilkår og TrygFondens rapport ”Status 2020: Svigt af Børn i Danmark”

Til bogen findes undervisningsmateriale. Se mere om bogen her.

Det handler om rettigheder.

Morten Dürr, forfatter, siger:

“I øjeblikket lever cirka 1.1 mill. børn under 18 år i Danmark. At hvert sjette af disse børn er udsat for vold i hjemmet er helt uacceptabelt. Man må huske på, at disse børn ikke har stemmeret. De er ikke i stand til at påvirke politikere og beslutningstagere. Det står klart at de voksne, groft sagt, har svigtet den unge generation.”

“Vi har som samfund sikret børns rettigheder i teorien men slet ikke i praksis. Vold mod børn er ulovligt, alligevel er volden forsat udbredt. Derfor må vi angribe problemet fra en ny vinkel. Vi laver en børnebog for at bringe diskussionen helt ud i klasselokalet og i hjemmet. Børn skal kende deres rettigheder.”

Tegninger fra en personlig vinkel.

Sofie Louise Dam siger:

”I arbejdet med tegneserien har jeg tænkt tilbage til min egen skolegang og på de situationer, der kunne give mig ondt i maven: sigende blikke, ”mærkelige” reaktioner eller indesluttethed – måske tegn på dårlig trivsel. Der er ingen tvivl om, at vold eller omsorgssvigt er svært at tale om. Og som kammerat til én, der har det dårligt, kan det være svært at vide, hvad man må sige højt eller spørge om – og endnu sværere er det, når man er den, der oplever volden. Det er mit håb at Hviskeleg kan være med til at skabe rum og mod til at tale om svære ting.”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hviskeleg”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *