Zenobia

kr.250,00

Beskrivelse

Om Zenobia

Zenobia er den prisvindende og anmelderroste historie om Amina. En lille pige, der bor i Syrien med sin mor og far og lever et helt almindeligt liv. Lige indtil krigen forandrer alt. Den tvinger hende på flugt og snart befinder hun sig i en overfyldt båd – helt alene.

Forfatter Morten Dürr om Zenobia:

“Jeg vil gerne beskrive, i børnehøjde, den problematik vi oplever lige nu med en masse folk på flugt. En masse børn på flugt. Og jeg vil gerne gøre det på en måde der fastholder. Den grafiske fortælling, tegneserien, kan noget særligt, når det gælder fastholdelse, modsat de flygtige, flimrende billeder af krig og flygtninge på tv og nettet, som set med børneøjne, kan virke forvirrende og skræmmende.

Jeg ville også gerne komme udover den måde hvorpå krigen i Syrien bliver behandlet; i TV-avisen, på internettet og i debatten. Debatten har mest handlet om tal. ”Hvor mange har vi råd til at tage til Danmark? Hvor mange kan vi beholde i Danmark?” På den måde glemmer man de enkelte skæbner, og derfor var det interessant, og vigtigt, for mig at lave noget om én lille pige og hendes individuelle skæbne.”

Kristeligt Dagblad ★ ★ ★ ★ ★ ★   Fyens Stiftstidende ★ ★ ★ ★ ★ ★   Politiken ❤ ❤ ❤ ❤ ❤   Berlingske ★ ★ ★ ★ ★ 

Nomineret til Orlaprisen 2018 i kategorien: Bedste bog jeg blev klogere af   Vinder af Pingprisen 2017 i kategorien: Bedste børne/ungdomsserie

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Zenobia”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *