Udgivet i 1 kommentar

Stor opbakning til folkebibliotekerne

Nu er det dokumenteret sort på hvidt. Danskerne elsker deres folkebiblioteker og ser gerne, at de støttes med flere offentlige midler. I dagens udgave af Dagbladet Børsen kan man på side 46-47 læse en omfattende artikler, der beskriver en meningsmåling blandt danskerne. Her bliver de spurgt, hvilket kulturområde de helst så styrket via offentlige midler. Her kommer bibliotekerne ind på en flot andenplads lige efter idræt. Hele 53% procent af befolkningen ønsker flere penge tilført bibliotekerne. Derimod er opera det kulturområde, som danskerne ønsker styrket mindst. Kun 13% ønsker flere offentlige penge spenderet på opera. Bent Meier Sørensen, lektor på Københavns Universitets Center for Kunst og Lederskab siger om undersøgelsen: ”Det er helt sikkert en folkelig protest mod lukning af mange lokalbiblioteker. Man har nået en smertegrænse i forhold til bibliotekerne.”

1 tanke om “Stor opbakning til folkebibliotekerne

  1. Det var da en dejlig nyhed. Lad os håbe, den giver tanker til eftertanke de rigtige steder. Senere på året kan vi glæde os til en ny undersøgelse af børn og unges læsevaner. Den venter jeg på med spænding, da jeg tror på status qua eller stigning i forhold til 2000/2001-undersøgelserne. Altså at antallet af læsere ikke er faldet. Håber, jeg har ret.

    Hilsen
    Anette, http://anetteoster.wordpress.com

Leave a Reply