Udgivet i Skriv en kommentar

Drop de fremmedord, Anders And!

Hvad sker der for Anders And! Hvorfor er dialogen så tung og fyldt med svære ord? Ja, endog fremmedord sniger sig ind i teksten. Min datter i 2. klasse elsker tegneserier af alle slags. Hun elsker Anders And og alle de skægge figurer i Andeby. Og det gør jeg også. Men jeg hader skribenter, der ikke skriver i øjenhøjde med læseren. Det er ren dovenskab og dårligt håndværk. I jumbo nr. 359 finder jeg denne replik på side 25: ”Men, Anders! Dyreånder kender ikke til komplekse menneskelige følelser … de kender kun deres egne primitive drifter og atavistiske behov!”

Ja, ja, det er sagt af en karakter, der skal lyde klog og opblæst – men det kan gøres sjovere og mere elegant uden at hægte læseren af. Og resten af bogen er spækket med lignende eksemplar. Drop nu de fremmedord, Anders And!

Nej, skal man bruge Anders And til ”trænede” begynderlæsere, skal man tilbage til kilden. Carl Barks værker kan lånes på biblioteket i indbundne udgaver. Gå efter dem i stedet for.

Leave a Reply