Udgivet i 4 kommentarer

“Lys” – dansk-nepalesisk antologi er i hus

I dag kom en ny bog frisk fra tryk, som jeg på beskeden vis har bidraget til. I efteråret blev jeg inviteret til at skrive en novelle til en dansk-nepalesisk antologi. Novellen skulle skrives over temaet “lys”. Danske forfattere skrev til nepalesiske illustratorers forlæg – og omvendt. Kort tid efter fik jeg tilsendt en illustration af en glad tændstik som tænder en petroleumslampe. Billedet var tegnet af Menuka Rai og inspirerede mig til historien “Sandhedens flamme”, et eventyr om den onde konge der higer efter en magisk ild, som skinner med et lys, der åbenbarer altings sande væsen. Men da kongen er ond, bliver det værst for ham selv, da han ser sig selv i spejlet badet i sandheden lys.

Bogen rummer i alt 12 historier med tekst og billeder fra blandt andre: Erik Petri, Martin Glaz Serup, Lise Bidstrup, Peter Bay Alexandersen, Bodil Bredsdorff, Otto Dickmeiss, Nanna Gyldenkærne, Annette Herzog og mange flere.

4 tanker om ““Lys” – dansk-nepalesisk antologi er i hus

  1. Hvor spændende! Og super ide.

    1. Det er Nanna Gyldenkærne, som har redigeret. Der må være et eks. på vej til fortællingen mens vi snakker – jeg mener taster…

  2. Hurra! Det var der! Nu sætter jeg mig straks godt til rette!

    Jeg har en veninde der var i Nepal for et par måneder siden til World AI Conference. Ville gerne have været med. Nu kravler jeg ind i bogen i stedet 🙂

  3. Det er som at være der selv 🙂

Leave a Reply