Udgivet i Skriv en kommentar

“Ivalu” – en graphic novel om børns vilkår på Grønland

Den 5. september udkommer “Ivalu” – en graphic novel af Morten Dürr og Lars Horneman – en opfølger på vores bog “Zenobia”.

I årevis har vi hørt om udbredt seksuel vold mod børn samt selvmord blandt unge i Grønland, hvor næsten hver tredje unge grønlænder har været udsat for et seksuelt overgreb inden de fylder 18 år. Det er en tragedie uden ende – men det skal stoppes! Derfor har vi lavet “Ivalu”, som er en beretning om pigen Pipaluk, der får incest og selvmord helt ind på livet, da hendes søster “Ivalu” pludselig forsvinder.

Bogen henvender sig til børn fra 13/14 år – og opefter. Den er ikke alene velegnet som temabog om børn i Grønland, men også som en bog, der kan sætte lys på børns vilkår og rettigheder helt generelt. For den er også helt gal i andre dele af verden. Europarådet anslår, at 20% af børn i Europa har oplevet seksuel vold i en eller anden form. Tallene er tilsvarende for andre verdensdele. WHO anslår, at 1 milliard børn i alderen mellem 2-17 år hvert år oplever fysisk, seksuel eller følelsesmæssig vold.

Vil du læse et uddrag af bogen: https://issuu.com/mortendurr/docs/ivaludksample

Download pressemeddelse:

Download forlagsinterview om “Ivalu” med Morten Dürr og Lars Horneman:

Se mere om situationen problematikken i DR dokumentaren “Byen hvor børn forsvinder”

https://www.dr.dk/tv/se/de-forsoemt-boern-i-groenland-dr2-dok-2018/de-forsoemt-boern-i-groenland-dr2-dok-2018-2/byen-hvor-boern-forsvinder

Leave a Reply