Udgivet i Skriv en kommentar

VAND TIL BLOD er udkommet som ebog!

VAND TIL BLOD er udkommet som ebog! “Vand til blod” blev præmieret med Claus Deleuran-prisen som “bedste debut 2017”.
Du kan læse bogen gratis via ereolen og ereolengo.

Bogen handler om pigen Lea, som vokser op i et fundamentalistisk kristent hjem med en alkoholiseret og voldelig far. En dag rammes Lea af lynet, og får guddommelige kræfter, men det er kræfterne fra en vred, straffende gud, som Lea pludselig skal lære at styre. 

Bogen udløste fremragende anmeldelser og der er desuden lavet undervisningsmateriale til bogen ved CFU VIA, læseguide fra Forlaget Carlsen samt Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus Kommune.

Berlingske Tidende, Kari Sønsthagen:
“‘Vand til blod’ er afrystelig, skrevet og illustreret med utrolig sikkerhed.”

Bogbotten, Søren Fanø:
””Vand til blod” anbefales varmt til læsning for både unge og voksne i fritiden, og til danskundervisningen fra slutningen af 6. klasse og op. Denne grafiske roman er endog særdeles velegnet til undervisning med udgangspunkt i læseoplevelsen og til analyse af multimodale tekster, både hvad angår indhold og udtryk. Den kan ligeledes danne udgangspunkt for samtaler om religionernes betydning og rolle i nutidens samfund, og for hvad tro er for for en størrelse. For hvordan kan eleverne forstå figuren Leas historie og skæbne? Romanen kan derfor naturligvis også indgå i undervisningen i både religion og filosofi i de ældre klasser. “

Paedagogen.dk, Marie Borch Nielsen:
“Bogen vil egne sig godt til læsning og analyse i udskolingen. Der er mange emner, man kan tage op som fx liv og død, barndom overfor det begyndende voksenliv, identitet, faderfigur, det gode versus det onde, sorg, religion og alkohol. Vand til blod er en stærk grafisk roman, som henvender sig til et bredt publikum.”

Anmeldelser:

https://www.berlingske.dk/boganmeldelser/saa-kommer-moerket-saa-kommer-stilheden

https://www.paedagogen.dk/anmeldelser/vand-til-blod-340/

https://www.kulturkapellet.dk/tegneserieanmeldelse.php?id=154

Undervisning:

https://www.ulfiaarhus.dk/grundskole/vand-til-blod

https://www.carlsen.dk/sites/default/files/Carlsen/Laeseguides/vand_til_blod-laeseguide.pdf

Claus Deleuranprisen:

http://clausdeleuranprisen.dk/2017/vand_til_blod.html

Leave a Reply