Udgivet i Skriv en kommentar

“Sortesø” er blevet trykt!

Så er min novellesamling “Sortesø” kommet fra tryk! Nu tæller jeg ned til udgivelse den 20. aug. 
“Sortesø” er en bog med eventyr, som ikke vil være eventyr.
Jeg satte mig for at skrive en samling eventyr for unge. Inspireret af mine vandringer i skovene i Skåne skrev jeg en stribe historier med udgangspunkt i faktiske steder, hvor fortidens mennesker har sat aftryk i naturen: stendigerne i skoven, en kalkgrotte, en ø som gav helle i krig og en galgeg, hvor snaphanerne blev hængt.
Men midt i den tyste skov trængte nutiden sig på: flygtningekrisen, klimakatastrofen, krig, forurening, religiøs fanatisme og grådighed. Historierne endte slet ikke som eventyr. De blev i stedet en påmindelse om alle dem, der ikke arver det halve kongerige, når fortællingen er slut. Det blev ikke-eventyr om magt og afmagt.
Jeg kalder derfor novellesamlingen “Sortesø” for 12 ikke-eventyr til unge.
Du kan læse novellen “Sort granit” i linket nedenfor!
https://issuu.com/mortendurr/docs/sortgranitpdf

Leave a Reply