Udgivet i 3 kommentarer

Mofibo – anmeldelse af den nye streamingtjeneste for ebøger i Danmark

zombierforsideMofibo er gået i luften. Og hvad er Mofibo? Det lyder som et helsekostprodukt, men er i virkeligheden en ny abonnementsbaseret service for ebøger. Et Spotify for ebøger om man vil.  Jeg har prøvekørt den nye tjeneste ved at downloade min egen ebog:

“Zombier kysser klamt” – her kommer mine umiddelbare indtryk:

Signup til tjenesten fungerer nemt og hurtigt. Første måned er gratis – men man skal afgive detaljer om sit betalingskort – efter første måned koster tjenesten 99 kr. per måned.

Udvalget hos Mofibo er på mere end 5.500 bøger. Dette er mindre end eksempelvis Saxo.dk, hvor man i deres database kan søge mellem mere end 10.000 danske ebøger. Alligevel er det svært at se, hvad der skulle være udeladt. En spritny bestseller som eksempelvis Jo Nesbø “Politi” er tilgængelig. Og det var alle de nyeste ebøger, jeg søgte på, også.

Læseoplevelsen er præget af, at Mofibo er en tjeneste, som skal tilgås via en tablet eller smartphone. Man kommer ikke uden om, at skulle læse sin bog på en baggrundsbelyst skærm. De bogelskere, som læser ebøger på en dedikeret ebogslæser som Kindle, vil derfor næppe blive tiltrukket til Mofibo. For brugere af ereolen, som er vant til at læse i app’en Bluefire Reader, vil læsning via Mofibo app’en til ipad virke som en sjovere oplevelse. Mofibo er mere socialt anlagt, og lader dig dele dine bogtips på Facebook. Dog forudsat, at man bringer denne feature til at virke – jeg kunne ikke få hul igennem til Facebook.

Funktionaliteten i app’en er i øvrigt god men ikke uproblematisk. Fint at man kan gemme bøger på sin reol og gemme den til offline læsning senere. Men det virker bare ikke. Desuden savner jeg mulighed for: bogmærker, kridhvid baggrund, flere fonte, valg af linjeafstand, noter – samt bedre muligheder for at opdage nye bøger, jeg ikke har hørt om. Sidstnævnte betyder bedre og dybere katalogisering med subgenrer osv. Samt bedre muligheder for emneinddelte læselister og personlige anbefalinger baseret på læsning. Alt sammen noget jeg forventer at se i en opdateret version af tjenesten.

Konklusion: Mofibo er stadig i betaversion. At den mangler funktionaliteter, som jeg efterspørger, skal jeg ikke vurdere tjenesten på. Men grundlæggende funktioner, som hævdes at være til rådighed, fungerer ikke. Alligevel ser tjenesten lovende ud, og når man får rettet fejlene, vil Mofibo formentlig være et velkomment tilbud til læserne, da bogudvalget er stort.

 

3 tanker om “Mofibo – anmeldelse af den nye streamingtjeneste for ebøger i Danmark

  1. Kan jeg som medlem hente en bog ned på min tablet, som jeg så også kan læse steder hvor jeg ikke er på nettet?

    1. Hej Kim, jeg har ikke prøvet Mofibo siden i sommers, de har formentlig løbende opdateret deres service – men tjek deres facebook-side – her kommer brugerne også til orde.

    2. Hej Kim.

      Det kan man godt! Man skal tilføje bøgerne til sin “læseliste,” hvor der kan ligge 3 bøger. Disse kan så læses offline.

Leave a Reply