Udgivet i Skriv en kommentar

Uden adgang til drengebøger læser drenge ikke – ifølge Center for Børnelitteratur

Anna Karlskov og Nina Christensen fra Center for Børnelittaratur tog bladet fra munden i Berlingske i fredags. I debatindlæget “De nye drengebøge” blev det fremført, at drengenes dårligere læseevner (i forhold til pigerne), skyldes at de simpelthen ikke bliver præsenteret for de rigtige bøger – drengebøger med frække forsider, humor, gys og splat – fortalt i et nutidigt sprog.

“Alle kan blive enige om, at det ikke er ideelt for et samfund, at en del af befolkningen læser dårligt. Vi foreslår i den forbindelse, at fagpersoner og beslutningstagere også interesserer sig for, hvordan drengene får de nye bøger i hænderne. Det forudsætter, at formidlere – fx lærere, skolebibliotekarer, folkebibliotekarer og læsevejledere – har en bred og opdateret viden om aktuelle udgivelser. De senere år er der sparet på indkøb af nye bøger og på videre- og efteruddannelse af de nævnte faggrupper. Det er ikke vejen frem til en mere læsende gruppe af drenge.”

Og jeg kan især godt lide denne kommentar:

“At kunne formidle de nye drengebøger forudsætter, at bøgerne er tilgængelige. Skoler, biblioteker og centre for undervisningsmidler må have midler til at købe bredt ind af den nyeste litteratur. Får samlingerne museal karakter, fremmer det næppe læselysten. En bog er ikke nødvendigvis en klassiker, fordi den er gammel.

Læs hele indlægget her: http://www.b.dk/kommentarer/de-nye-drengeboeger

Det er hørt! Køb flere bøger til drenge – og hvorfor ikke starte med ebogsversionen af “En lort med tusind ben” til blot 33 – 39 kroner.

Sådan, endnu et blogindlæg der løb ud i sandet i skamløs selvpromovering.

“En lort med tusin ben” kan købes som ebog her:

Saxo.dk
mubook.dk
Booksnob.dk
Storybag.dk
Riidr.dk

Leave a Reply