Udgivet i Skriv en kommentar

“Gasland” – en film for alle os der holder af at drikke rent vand

Amerikanske Josh Fox fik et gyldent tilbud fra et stort energiselskab: sælg os rettighederne til at bore efter naturgas på din jord og få en fed stabel penge. Det lød jo tillokkende, der var  bare den hage, at gassen skulle drives op af jorden ved hjælp af den såkaldte “hydrofracking-metode”, hvor man bruger enorme mængder vand og store mængder kemikaler for at vriste gassen fri af undergrunden. Josh Fox blev skeptisk, og i stedet for at sælge sine gasrettigheder for tusindvis af dollar, tog han et kamera under armen, og rejste rundt i USA for at undersøge, om disse mange gasboringer måske har … utilsigede bivirkninger. Og jo, det har de. I den grad. Josh Fox møder folk og kvæg, som er blevet dødssyge af forurening. Han møder folk, som kan sætte ild på deres eget drikkevand. Samtidig er filmen flot, en blændende dokumentarfilm fortalt med et formfuldendt billedsprog.

Filmen er samtidig ekstremt relevant, da man nu er begyndt at prøvebore efter naturgas i Danmark – og finder man gas, skal den hentes op ved hjælp af den udskældte hydrofracking-metode. Se mere her:

http://ing.dk/artikel/118999-metan-i-drikkevand-stiger-17-gange-naer-olie-og-gasboringer

http://ing.dk/artikel/118311-skifergas-er-stoerre-klimasynder-end-kul

UPDATE: Det forlyder nu, at Frankrig forbyder hydrofracking:

http://ing.dk/artikel/119131-frankrig-forbyder-olie-og-gasudvinding-med-hydrofracking?utm_medium=email&utm_source=nyhedsbrev&utm_campaign=ingformiddag

“Gasland” kan købes på Amazon.co.uk

Leave a Reply