Udgivet i Skriv en kommentar

Den danske film “Eksperimentet” har premiere i dag – den kan varmt anbefales

I 1991 tiltrådte Danmark FN’s Børnekonvention, der blandt andet erklærer, at børn har ret til deres eget sprog, kultur samt at bo hos forældrene, med mindre dette skønnes “uforeneligt med barnets tarv.” Helt naturligt, tænker vi i dag. Men sådan har det ikke altid været, og det er den nye danske film “Eksperimentet” et rystende eksempel på. Filmen skildrer hvordan 22 grønlandske børn i 1952 mistede deres modersmål og familie, fordi myndighederne sendte dem til Danmark – således at de kunne blive fortroppen i en ny generation af “moderne danske” grønlændere. Ellen Hillingsø og det 12-årige naturtalent Laura Skaarup Jensen spiller helt fantastisk – og jeg uddelte 5 stjerner til filmen i min anmeldelse af filmen til Dagbladet Børsen.

Foto: Christian Geisn

Leave a Reply