Udgivet i Skriv en kommentar

Nu bliver jeg optaget i huskunstnerdatabasen

I går var jeg ude og holde foredrag på en workshop for BTS – Børneteatersammenslutningen. Det var spændende at komme ud til fagfolk:, dramaturger og dramatikere, og på den led præsentere mine bøger for mennesker, der sidder med de samme udfordringer, jeg møder i det daglige arbejde med teksterne.

I det hele taget er det jo spændende at holde foredrag, og jeg ser frem til efteråret, hvor jeg skal til Lyngby og holde oplæg for 6 skoleklasser. Det bliver en udfordring – også selv om de er delt op på to hold á tre klasser.

Samtidig bliver jeg optaget i University College Syd’s kataloger “Kend en kunstner” samt “Forfattere fra CFU”. Og på den led bliver jeg også optaget i Kunstrådets huskunstnerdatabase. Så til jer, der læser dette, tøv ikke med at kontakte mig angående foredrag.

Jeg har i dag opdateret informationerne omkring foredrag. Nu ser det således ud:

Foredrag for 2. – 3. klasse

Som børnebogsforfatter ønsker jeg at fortælle en god og levende historie. Men jeg ønsker samtidig at  bøgerne skal give anledning til diskussion i klassen. Derfor har jeg skrevet et antal bøger, der behandler børns problemer, belyser deres rettigheder samt sociale strategier i en krise.
“Hviskelegen” – en børnebog om vold mod børn.
“Lines rekordbog” – en bog om alkoholmisbrug.
“Marias dukke” – en bog om gadebørn.
“Bomben i madkassen” – en bog om mobning.

I foredraget beretter jeg om bøgerne, og jeg inddrager børnene i en debat om børns rettigheder. Det er uhyre vigtigt, at børnene har læst en eller flere af bøgerne før besøget. Vi aftaler på forhånd, hvilket bøger der læses.

Foredrag for 4. – 5. klasse

Med udgangspunkt i mit forfatterskab, fortæller jeg om bøgernes tilblivelse. Jeg taler om, hvordan små oplevelser og erindringsglimt, kan indarbejdes i en fortælling. Jeg beskriver illustrationernes rolle i bøgerne, samt hvordan man skaber spænding og fremdrift i en fortælling. Jeg kommer typisk ind på bøger som:

“En lort med tusind ben” (humor)
“Øksemorderens kranium (gys)
“Alligatorblod” (gys)

Jeg lægger vægt på, at børnene har læst nogle af mine bøger i forvejen. Vi aftaler på forhånd, hvilke bøger, som kan være relevante.

Skriveværksted  for 4. – 5. klasse

I skriveværksted tager jeg udgangspunkt i bogen “Hvad nu hvis …. bogen om at skrive fiktion” af Ida-Marie Rendtorff og Daniel Zimakoff. Bogen er spækket med gode skriveopgaver og oplæg til diskussion. Workshoppens egentlige forløb, omfang og hensigt aftales nærmere med den enkelte lærer eller bibliotekar.

Foredrag for voksne:

Jeg har skrevet et antal “tema-bøger” til børn. Her har jeg behandlet relativt tunge emner som mobning, alkoholisme, vold i hjemmet. I foredraget beretter jeg om arbejdet med at skrive bøger, som udfordrer børnenes tankesæt og lægger op til en diskussion om børnebøgens rolle i børnenes hverdag.

Honorar:
Honorar for foredrag og skriveværksted aftales fra gang til gang. Et foredrag koster typisk 4.500 kroner + transport.

Tilskud:
Jeg er i 2010 blevet optaget i Kunstrådets database over huskunstnere, hvilket betyder, at skoler og institutioner kan søge tilskud til mit besøg på skolen. På denne måde, kan der gives tilskud på op til 75% af mit honorar.

Se mere om huskunstnerordningen her:

http://www.kunst.dk/statenskunstraad/boernungekunst/huskunstnerordningen/


Leave a Reply