Udgivet i Skriv en kommentar

Hvis vaccine er det egentlig – forlagsinterview i anledning af “Jagten på supervaccinen”.

Jagten på supervaccinen - af Morten Dürr og Bo Skjoldborg

Coronakrisen skal løses med en vaccine. Det hører vi hele tiden i medierne – men kommer den også de fattigste til gavn?

To populære børnebogsforfattere mener, at vi har glemt det store perspektiv i vores altoverskyggende corona-frygt. Det vil de rette op på i ny actionfyldt børnebog, som skal få børnene til at stille spørgsmål – men også få dem til at grine.

Bogen hedder “Jagten på supervaccinen” og er skrevet af Morten Dürr og Bo Skjoldborg, der tilsammen har fået udgivet mere end 80 børnebøger.

Bo Skjoldborg:

“Inden så længe kommer børnene nok til at høre en hel masse om vacciner og storpolitiske magtspil – det bliver ikke kønt,” påpeger Bo Skjoldborg.

“Vores bog er derfor skrevet til alle de børn, som sidder hjemme på værelset og kan følge Trump og andre magtmennesker og meningsdannere på de sociale medier. Børnene må tænke: Hold da op, hvor er de voksne åndssvage – kan de ikke en gang blive enige om at redde de syge og de fattigste med en vaccine til alle?” siger Bo Skjoldborg.

Morten Dürr:

“Ja, for hvis vaccine er det egentlig, når den kommer?” spørger Morten Dürr. “Netop nu udvikles der vacciner for offentlige midler, men de rige lande hamstrer løs. Rige lande, der kun repræsenterer 13% af verdens befolkning, har allerede købt 50 % af fremtidige corona-vacciner.”

Bo Skjoldborg:

“Vi har glemt børnenes spørgsmål i vores corona-stress. Derfor laver vi en sjov bog i børnehøjde, hvor vi tager fat på et vigtigt spørgsmål. Hvordan redder en vaccine HELE verdens befolkning, ikke kun de rigeste. 

Morten Dürr

“Børn følger også med i nyhedsstrømmen. De ser med, når de voksne opfører sig grådigt og desperat. Hvad er det for et signal, vi sender til børnene? Hvad tænker børnene, hvis de voksne ikke kan løse corona-krisen i solidaritet med lande på det afrikanske kontinent, for eksempel. 

Bo Skjoldborg:

“Når tingene er tunge, er det vigtigt at kunne grine. Derfor har vi lavet en bog, som er 90 % humor og 10 % alvor. Det er det fede ved at skrive for børn. Man kan tale om rigtig svære emner og samtidig lave masser af sjov og ballade. Men bag den friske tone tager vi barnets perspektiv alvorligt.

Om bogen:

I “Jagten på supervaccinen” møder vi de to antihelte Kurt og Mikkel, to skoleelever som hustler sig til lettjente penge – blandt andet ved at sælge stjålne retteark til 9. klasses afgangseksamen. Men en dag får Kurt og Mikkel sig hacket ind i en tophemmelig database og kommer dermed i besiddelse af formlen på supervaccinen, som med et enkelt prik kan gøre folk immune mod alle virussygdomme. Men magtfulde pengegriske mænd vil have vaccinen for sig selv. Nu er det op til Kurt og Mikkel at redde verden. 

Jagten på supervaccinen

Roman, 9 – 12 år.

235 sider.

Netop udkommet.

Kontakt:

Morten Dürr: 42404766 – mortendurr@me.com

Bo Skjoldborg: 29803462 – kontakt@boskjoldborg.dk

Leave a Reply