Udgivet i Skriv en kommentar

Nyt foredrag tilbydes: oplæg om ebøger til børn

Nyt i foredrag: Ebøger i skolebiblioteket

Jeg har nu gjort mig en del erfaringer med ebøger – det holder jeg foredrag om for voksne formidlere af børnebøger – oplægget ser p.t. således ud:

Hvad er status på ebøger til børn? Børnebogsforfatteren Morten Dürr har fået udgivet mere end 20 ebøger. Ved dagens foredrag fortæller han om sine erfaringer med at konvertere den trykte bog til ebog. Hvordan man sikrer et meningsfuldt forhold mellem illustration og layout i det digitale domæne. Hvordan ebøger dikterer en ny arbejdsproces mellem forfatter, illustrator og forlag. Samtidig giver han eksempler på vellykkede ebøger samt hvilke muligheder ebogen tilbyder i form af animationer, video og andet beriget indhold. Morten Dürr vil afslutningsvis tematisere formidlingen af danske ebøger med udgangspunkt i forårets forsøg med gratis udlån af hans ebøger gennem CFU-systemet – og lægger op til en debat om skolebiblioternes rolle i formidlingen af ebøger til børn.

Se mere her på bloggen under “foredrag”

Leave a Reply