Udgivet i Skriv en kommentar

“Confessions” var min store filmoplevelse ved CPH:PIX

Så lidt tid, så mange film. CPH:PIX lå oveni påsken, og det gjorde ikke tingene nemmere. For man kan jo ikke se festivalfilm i København og samtidig plukke anemoner i Skåne. Anemonerne vandt. Beklager. Men lidt film blev det dog til, og for denne filmbums var den japanske film “Confessions” (instr. Tetsuya Nakashima), den helt store oplevelse ved festivalen. Filmen beretter om en lærerinde, som pludselig en dag har noget alvorligt at berette. Hun stopper som lærer. Klassen bryder ud i jubel. Men læreren fortsætter: og desuden har jeg smittet to af eleverne herinde med HIV virus!

Og så tager begivenhederne en drejning, som mildest talt er absurd. Det er kulsort teenageangst og hævndrama på højt niveau. Og samtidig er filmen fortalt i gudesmukke, hypnotiserende billeder. En smuk, drilsk øjenåbner.

http://www.imdb.com/title/tt1590089/

Leave a Reply