Udgivet i Skriv en kommentar

Fra kartoffeltud til fortryllende tryne – “Tamara Drewe” er ugens film

“Tamara Drewe” er en letbenet romantisk komedie om en ung kvinde, der vender tilbage til landsbyen, hvor hun voksede op, og dermed fordrejer hovedet på samtlige hankønsvæsner i det lille samfund. Tamara havde som teenager et opsigtsvækkende problem. Hendes næse var for stor. Den lignede ikke alene en forvokset aspargeskartoffel, den lignede snydeskaftet hos Na’vi-folket, de underlige blå skabninger fra “Avatar”. Men ved hjælp af moderne kirurgi forvandles næsen til den nydeligste tryne, og nu er Tamara pludselig uimodståelig – portrætteret af bondbaben Gemma Arterton. Alle mændende halser efter hende, og det får Stephen Frears meget sjov ud af. Satiren kunne godt havde haft mere kant – ikke desto mindre er “Tamara Drewe” morsom, begavet og opløftende. Jeg endte med at give filmen fire stjerner i Dagbladet Børsen.

Leave a Reply