Udgivet i Skriv en kommentar

“Kongens store tale” er ugens film

Det er ikke let for noget barn eller voksen at være stammer. Men det er endnu værre at stamme, hvis man er forpligtet til at holde fine taler. Eksempelvis hvis man er Storbritanniens nykronede konge, og skal holde en tale på landsdækkende radio, der kan opildne folk til at gå i krig mod Hitlers Tyskland. “Kongens store tale” blev årets store Oscarvinder. Fuldt fortjent. Og Colin Firth er et mesterlig valg til rollen som den stammende Kong George. Firth er arvtager til Laurence Olivier som mesteren af udsøgt diktion. Derfor er det naturligvis ekstra smerteligt, at se hans fornemme udtale amputeret af hakken og stammen. Når filmen er ovre, har man lyst til at klappe af ham. Jeg uddelte 5 stjerner i min anmeldelse til Dagbladet Børsen.

Leave a Reply