Udgivet i Skriv en kommentar

“Salmas første sne” er anmeldt på netavisen Multisamfund.dk

Bent Dahl Jensen har på Multisamfund.dk lavet en fin og saglig anmeldelse af min nye bog “Salmas første sne”. Han konkluderer blandt andet:

“Gennem fortællingen om Salmas ophold i asylcentret og samværet – på godt og ondt – med værelseskammeraten Amina, får man et godt indblik i den utroligt store forandring, hun oplever som flygtningebarn. Hendes barske, men kendte hverdag i det varme Sudan, bliver pludselig skiftet ud med at være alene blandt andre børn i et vinterklædt dansk asylcenter i en usikker venten på, at onklen skal dukke op og hente hende. Bogen tegner også et fint billede af de flygtige venskaber, der opstår mellem flygtningebørnene – og den bratte afslutning, de kan få, når et af børnene flytter et andet sted hen.

Efter selve fortællingen om Salma indeholder bogen to sider med faktuelle oplysninger om uledsagede flygtningebørn. De giver sammen med fortællingen et godt grundlag for at tale med børn om forholdene og situationen for børn, som flygter og kommer til et fremmed land uden deres forældre.

Læs hele anmeldelsen her

Leave a Reply