Udgivet i Skriv en kommentar

Børn i Danmark får stadig tæsk

SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd – offentliggjorde i dag en undersøgelse om vold og mishandling af børn i hjemmet. Ifølge rapporten bliver 5,6 procent af en årgang udsat for fysisk vold. Hvilket svarer til, at der i hver folkeskoleklasse sidder et barn, som bliver mishandlet i hjemmet.

Se undersøgelsen her:

http://www.sfi.dk/Default.aspx?ID=5034&Action=1&NewsId=2840&PID=11149

Berlingske Tidende kører i disse dage en fremragende artikelserie om vold mod børn skrevet af Kasper Krogh og Karl Erik Stougaard. Læs med her:

http://www.berlingske.dk/tagged/vold%20mod%20b%C3%B8rn

Og må jeg så nok en gang slå på tromme for min bog “Hviskelegen” som er udkommet på forlaget Carlsen med illustrationer af Peter Bay Alexandersen.
Bogen  handler netop om vold mod børn – men skrevet til målgruppen 2. – 4. klasse. Hensigten med bogen er at gøre børn opmærksom på deres rettigheder: at de har krav på et familieliv uden vold. Jeg synes ofte, man fokuserer meget på ofre og de skyldige, men glemmer at volden kun kan stoppes, når vi taler om den i fuld åbenhed – også i skolen.
Jeg foreslår derfor, at man sætter børns rettigheder på skoleskemaet.

Bogen er blevet godt modtaget i Danmark, og er også udgivet på færøsk, svensk og tysk – den fik en fremragende anmeldelse i sidste måned i Frankfurter Allgemeiner. Det er mit håb, at bogen en dag kan indgå i en større oplysningskampagne rettet mod skolebørn. Ideen er hermed givere videre 🙂

Se mere om “Hviskelegen” her: www.hviskelegen.dk

 

Leave a Reply